12.8.2015

Seitsemän parasta asiaa Istanbulissa

Istanbul on niin pinta-alaltaan kuin ihmismäärältään uskomattoman suuri kaupunki.


Istanbulia on rakennettu aikoinaan Bosporinsalmen molemmin puolin, ja se ulottuu niin Euroopan kuin Aasiankin puolelle. Elämää on joka kolkassa kellon ympäri, siispä tekemiset eivät hevillä lopu. Ihmiset ovat mukavia ja liikenne hullua - sellaista ei näe missään päin Eurooppaa. Kaupungin sisäiset alueet vaihtelevat keskenään paljon, mutta kaiken kaikkiaan hintataso on hieman alempi kuin Suomessa.

Iltaisin kaupunkia valtaavat miljoonat valot, mikä tekee ilmapiiristä rauhallisemman ja ehdottomasti myös romanttisen.

Ruoka. Turkkilainen ruoka on tunnetusti omaa suosikkiani, ja Istanbulissa erilaisia ravintoloita ja kahviloita riittää. Rakastuin Istanbulissa midyeen, jota sai jokaisen kadun varrella ihmisten itsepystyttämistä pöydistä. Midye on maustetulla riisillä täytetty simpukka, johon puristetaan aitoa sitruunaa.
Turkkilaisessa ravintolassa syödään monin ruokalajein ja täyttävästi, ja asiakaspalveluun panostetaan huolella. Myös erilaisia jälkiruokavaihtoehtoja on lukettomia. Ainoa hieman kylmäksi jättänyt jälkkäri oli yleisesti turkkilainen jäätelö, jonka kumimaisuuden maun vuoksi jätin aika usein ostamatta. Välillä näin päin!
Juoma. Tykkään tosi paljon vahvasta, turkkilaisesta kahvista, jota oli toisinaan ihana nautiskella vesipiipun seurassa. Erilaiset tuorepuristetut mehut ovat suosittuja ja edullisia. Paikallisesta teestä en taas niinkään välitä, rehellisesti kosovolaisten versio turkkilaisesta teestä on parempaa. ;)Ostosmahdollisuudet. Missä ihmisiä, siellä kauppoja, ja Istanbulissa voi shoppailla tilin tyhjäksi ja morkkiksen täyteen. Gran Bazaar on rakennuksen sisällä oleva tori, jossa on yli 60 katua ja 3000 kauppaa. Myös Taximin alueelta lähteävä ostoskatu Beyoglu, jota kuulemma yli miljoona ihmistä kävelee päivittäin, on täynnä niin merkki- kuin halpisliikkeitäkin.

Meri ja saaret. Vaikka Istanbul ei varsinaisesti olekaan rantakohde, on silläkin rantaviivaa ja vettä näkyy jokaisessa vähänkin korkeammasta rakennuksesta. Ruuhkaisen keskustan lisäksi Istanbulissa on lukuisia pienempiä saaria, jossa voi joko rentoutua rannalla, kalastaa tai sitten vain karata hetkeksi kaupungin vilinästä. Esimerkiksi visiitimme Büyükadassa (suom. Isosaari) tuntui siltä kuin että olisi viettänyt päivän jossakin Italialaisessa pikkukylässä.

Hilton Istanbul Bomonti -hotelli. Me viihdyttiin meidän hotellissa niin mukavasti - mikä oli pahasti ristiriidassa sen kanssa että haluttiin samalla myös olla aamusta iltaan vain ulkona kaupungilla. Hilton Istanbul Bomonti on ehdottomasti hienoin ja viihtyisin hotelli, jossa olen missään päin maailmaa yöpynyt. Oli kylpylää ja täysin varustelu kuntosali ohjattuine tuntineen. Huoneemme oli isompi kuin asuntomme Suomessa, ja sinne sai tilata sushia keskellä yötä. Sijaintina Bomonti oli myös sivistynyttä aluetta, josta oli hyvät kulkuyhteydet kaikkialle. Suosittelen hotellia lämpimästi!


Kulkuyhteydet. On ratikkaa, busseja, metroja, veneitä, ratikan ja bussien välimaastoja ja tietysti paljon Suomea edullisemmat taksit. (Joissa ei tosin koskaan ole turvavöitä, mikä on vähintääkin hassua sellaisessa liikenteessä. Nimim. kolarissakin kävimme.)

Historia ja kulttuuri. Istanbulin historia Konstantinopolin ajoista Ottomaaneihin ja nykyisen Turkin tasavallan viihdekeskukseksi näkyy lukuisissa museoissa, moskeijoissa ja vanhoissa rakennuksissa. Ja vaikka Istanbul ei Turkin pääkaupunki olekaan, on se ehdottomasti Turkin kulttuurin keskus.

Istanbul, sait minut pauloihisi.

Saranda

Ota yhteyttä: tyhjaajatus@live.fi

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoisen ja mukavan oloinen blogi! Onneksi eksyin tänne :)
  Istanbul on yksi niistä paikoista, joissa haluan ehdottomasti käydä vielä joskus!

  Milja / mmmiljaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, ihana kommentti, tervetuloa lukemaan! <3 Olen aika varma, että Istanbul ei jätä montaa ihmistä kylmäksi, toivottavasti pääset siis käymään! :)

   Poista
 2. Tosi ihana postaus! Istanbul onkin ollu jo pitkään must see-listalla! Parastahan on ettei sinne matkustaminen edes maksa kunnolla mitään *_* <3

  http://ganbattedesuka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nimenomaan! Suoria lentoja Helsingistä on kokoajan, minkä takia hinnatkin on matalia, ja yöpyminen paikallisilla hotelleilla / hostelleilla ei todellakaan maksa maltaita. :)

   Poista