18.7.2015

MITROVICA, KOSOVO

DSC_0117-001

DSC_0113-001

DSC_0114-001


Kävimme Kosovon matkamme aikana Mitrovicassa pariinkin otteeseen. Mitrovica on kaupunki Kosovon pohjoisosassa, ja nimenomaan vanhempani ovat syntyneet ja kasvaneet siellä. Aikoinaan se on ollut taloudellisesti Kosovon merkittävimpiä alueita, mutta sota jätti raa'an jäljen sinnekin. Nykyään Mitrovicaa on jakaantunut kahteen osaan, albaanialaisille ja serbeille.

DSC_0110-001

DSC_0103

DSC_0116


Aikuistumisen myötä jokaisen Kosovon reissun aikana olen.alkanut arvostamaan yhä enemmän vaatekauppojen ja vesipuistojen sijaan kaunista luontoa, vilpittömästi ystävällisiä ihmisiä ja omia sukujuuria. Paikallinen elämäntyyli ja asukkaiden oikeasti painavat huolet saavat minut aina ryömimään ulos omasta pikku kuplastani ja arvostamaan kaikkia niitä asioita, joilla minua on siunattu. 


DSC_0105-001


DSC_0119

Kirjoitan tätä postausta tällä hetkellä Bodrumin hotellin altaalla, ja viuuh, ei mene niin kuin elokuvissa. Mielikuva jalkojen dippaamisesta veteen läppäri sylissä muuttui todellisuudessa lähimpään varjoon juoksemiseksi jokaisen nestepisaran kehossani hikoilessa ulos. Ei olisi kaukaa haettu jos veikkaan, että läppärin akkukin on viittä vaille räjähtämistä. Tekee mieli mennä piiloon takaisin hotellihuoneeseen ja poistua vasta yhdeksältä illalla. Minä ja neljänkymmenenasteen lämpötila: ei toimiva kombo.

DSC_0111

DSC_0107-001

Edit: Ei TOSIANKAAN mee niin kuin elokuvissa! Olisi pitänyt koputtaa puuta viimeisen kappaleen kirjoittamisen jälkeen. Minuuttia myöhemmin täysi puolen litran vesipullo kaatui läppärin päälle ja poks, koko kone matalaksi. Kivaa kesätekemistä Bodrumissa siis: löydä liike, joka korjaa tietokoneita ajoissa ennen kun jatketaan Marmarikseen. Eikä siinä kaikki: tunti myöhemmin taksissa paluumatkalla Ferhatilta tippui uusi puhelin takapenkille, ja huomattiin se vasta hotellilla. Shit happens, rantalomallakin.

Mutta like i said: oman kuplan mitättömiä ongelmia.

Saranda

Ota yhteyttä: tyhjaajatus@live.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti