30.6.2015

Tänne me lähdetään

DSC_0083

DSC_0368

DSC_0091

DSC_0235

DSC_0247

DSC_0092

DSC_0005

DSC_0351

DSC06700

Reittisuunnitelma: Pristina - Mitrovica - Prizren - Istanbul - Bodrum - Rodos - Marmaris

Melkein neljä viikkoa ja ainakin seitsemän kaupunkia. Aavistan siis ikimuistoista matkaa. Parasta on tutustua lähemmin Ferhatin kanssa toistemme kotimaihin ja sukulaisiin (itse olen Kosovosta ja hän Turkista), viettää aikaa läheisten ihmisten kanssa ja nauttia vapaudesta, lämpimistä ilmoista ja kauniista maisemista.

Juteltiin erään puoleksi kalifornialaisen ystäväni kanssa siitä, että poikaystäviämmme saa käydä kyllä näyttämässä sukulaisille ympäri maailman kolkkia. Lähdetään mummolaan tarkoittaa reissua Australiaan ja päivällinen vanhempien kesätalolla on monen tunnin lentomatkan päässä.

Reissulta odotan myös merivedessä uimista (oikeaa kättä varoen), valokuvaamista (oikeaa kättä varoen), toivon mukaan turkin kielen parempaa hallitsemista ja minun ja Ferhatin kummankin syntymäpäiviä.

Kaikki kaupungit ovat sellaisia, että joko minä ja/tai Ferhat olemme käyneet niissä (lukuun ottamatta Rodosta), mutta kumpikaan meistä ei ajattele, että samoja paikkoja on "turha" nähdä. Päinvastoin - jos jostain tykkää, sitä on ihana esitellä toisellekin ja kokea kaikki ilo uudestaan. Matkustaminen ei ole mikään suoritus, joka lasketaan maiden lukumäärien mukaan vaan yksi maailman rikastuttavimpia asioita - tapahtui se sitten naapurikunnassa tai kaukaisissa saarissa.

Matkavinkkejä kyseisiltä kaupungeilta saa jättää kommenttiloottaan, arvostan jokaista koko sydämellä. Oletteko te lähdössä jonnekin tänä kesänä vai oletteko kenties olleet jo?

Kuvat Marmariksesta kesältä 2013. Se oli huippureissu sekin.


Saranda

Ota yhteyttä: tyhjaajatus@live.fi


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja kuulostaa niin superilta!! Istanbul on ihanan eksoottinen, kierrelkää kierrelkää kierrelkää! Käykää myös hamamissa jos jää aikaa, ihanan rentouttava kokemus :-)

  VastaaPoista
 2. Oot niin suloinen, kiitos! Oon kans kuullut Istanbulista melkein pelkkää hyvää, en malta odottaa. Ja se hamam... ehdottomasti to do listalla!

  VastaaPoista
 3. No huuh käytte monessa paikkaa. Jos tohdit, kerrohan jälkeenpäin paljon tollaseen matkaan uppoaa rahaa. :) Turvallista matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistän ehdotuksen korvan taakse! :) Ja kiitos paljon!

   Poista