22.6.2015

Pari sanaa Ramadanista

DSC_0047

Aurinkoista maanantaita. Heräsin uuteen viikkoon lämpimällä ajatuksella siitä, että olen jo ensi viikolla Kosovossa. Olen kuitenkin viime aikoina tuntenut suruakin ajatellessani monia epäonnekkaita ihmisiä siellä. Kerjäläisiä kadulla, kodittomia, sairaita lapsia ilman hoitoa... Nämä asiat saavat aina tunteeni kunnolla pintaan viimeistään kun kohtaan ne paikan päällä.

DSC_0030

Vaikka Kosovo on ns. länsimaalaistunut muslimimaa, jossa on myös paljon kristittyjä, ortodokseja ja ateisteja, näkyy juuri päiviä sitten alkanut Ramadan-kausi sielläkin. Osa terveistä aikuisista paastovat, pidättäytyvät alkoholista ja muista päihteistä ja antavat almuja niitä tarvitseville. Aion itse keskittyä viimeiseen. Lahjoitan kuukausittain Syöpäsäätiölle rahaa, mutta Kosovossa aion antaa almuja köyhille perheille, sairaille ja heille, jotka ovat menettäneet läheisiään Kosovon sodassa. Omalta perheeltäni vietiin sodassa koti ja kaikki omaisuus, mutta olimme siinä mielessä onnekkaita, että kaikista läheisimmät perheenjäsenet säilyivät elossa ja saimme mahdollisuuden aloittaa uuden elämän Suomessa.

DSC_0023

En sovi sataprosenttisesti yhteenkään uskonnon muottiin, mutta islamin usko kuuluu niin koko perheeni kuin poikaystävänikin kulttuuriin, ja arvostan kaikkia, jotka tälläkin hetkellä paastoavat ymmärtääkseen oikeasti nälkää näkevien tuskan. Ja ennen kuin pelästytte muslimipuheita niin pakko sanoa että olen todella ylpeä Kosovosta! Muslimimaa, jossa voi elää monta uskontoa sopusoinnissa ja jossa on moderneja ihmisiä, ja tälläkin hetkellä naispresidentti. Kaikki puheet uskontojen pahuudesta ja hyvyydestä on hölönpölöä. Uskonnot voivat olla hienoja asioita, on vain ihmisiä jotka valitettavasti edustavat uskontoja surullisella tavalla.

DSC_0045

Ei ollut tarkoitus aloittaa viikko näin synkästi puhumalla köyhistä ja sodista, päinvastoin! Tarkoitus on saada tuntemaan kiitollisuutta kaikista niistä ihanista asioista, joilla teidät on siunattu. Aion tällä viikolla laittaa omat mitättömät kouluhuoleni uusiin mittakaavoihin, keskittyä näyttämään rakkauttani lähipiirilleni ja auttaa erilaisia ihmisiä parhaalla osaamallani tavalla.

Kuvat: MIKKO WIVOLIN, editoinut minä

Paita: MANGO
Housut: GINA TRICOT
Kengät: H&M

Saranda

Ota yhteyttä: tyhjaajatus@live.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti