13.3.2015

Venetsia vs. Pariisi

Kuten varmasti tiedätte, Venetsia ja Pariisi kilpailevat keskenään maailman romanttisimman kaupungin statuksesta. Olemme olleet Ferhatin kanssa sen verran onnekkaita, että olemme päässeet matkustamaan molempiin. Ajattelin siis vähän kertoa kumpaan kaupunkiin nojaamme enemmän mitä tulee siihen romantiikkaan. ;)

Venetsiassa kävimme kesäkuussa 2014, ja se oli meidän ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatkamme. Vietimme siellä neljä päivää. Söimme paljon jäätelöä, illallistimme tunnelmallisissa ravintoloissa kanavien varrella, seikkailimme eri saarien välillä, pyöräilimme, kuljimme paljon veneillä, uitiin Venetsian ainoassa hiekkarannassa, kävimme gondooliajelulla... Sää oli sopivan lämmin, katusoittajat soittivat italialaista musiikkia jokaisen nurkan takana ja paikalliset olivat todella ystävällisiä.

Majoitumme Venetsian Lidon saarella, joka oli sesonkiajasta huolimatta todella rauhallinen saari. Sen läpi pystyi pyöräillä helposti parissa tunnissa. Gelato-kojuja oli enemmän kuin turisteja, ja sehän passasi meille oikein hyvin. ;)

Venetsian varsinainen saari oli upea, mutta turistiruuhkan ja taivaisiin nostettujen hintojen vuoksi pienoinen pettymys. Kuitenkin etenkin iltaisin se tuntui lähes maagiselta paikalta. Siellä kulkeminen oli kuin olisi matkannut aikakoneella satoja vuosia taaksepäin. Venetsia on arkkitehtuurisesti niin kauniisti säilynyt, mutta vedenpinnan nousemisen myötä se uppoaa surullisesti.

DSC_0931


DSC_0927


Pariisissa vietimme lähes tuplasti sen ajan, mitä Venetsiassa, ja yövyimme hyvien kulkuyhteyksien varrella barokkilaistyylisesti sisustetussa hotellissa. Varasimme matkan helmikuun puoleen väliin siten, että pääsimme viettämään ystävänpäivää siellä. Pariisissa olimme todella touhukkaita, ja näimmekin lähes jokaisen kehutun nähtävyyden. Keskityimme Pariisin ydinkeskustan lisäksi myös Versailleen ja Disneylandiin, jotka kummatkin olivat ehkä mielestäni matkan parhaita juttuja.

Pariisi on suuri ja vähintään yhtä kallis kuin Venetsia. Olin aina miettinyt, että sateinen ja synkkä sää sopisi Pariisiin ja että se olisi osa sitä charmia, mutta todellisuudessa onhan se aika ikävää kävellä aamusta iltaan jäätävässä sateessa ja tuulessa. Inhottavin tekijä oli kuitenkin se, että sairastuin heti sillä hetkellä kun koneemme laskeutui Pariisin Orlyn lentokentälle, ja flunssa vain paheni loppua kohden. Toisaalta oli ihanaa välillä oikeasti pysähtyä, nauttia vain sen toisen huolenpidosta ja yleellisestä hotellihuoneesta.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että luokittelisin Pariisia enemmän muotikaupungiksi kuin romantiikan kaupungiksi. Nämä eivät tietenkään poissulje toisiaan, mutta romantiikan sijaan hakisin Pariisista enemmän inspiraatiota esimerkiksi taiteeseen tai juuri siihen muotiin. Olen myös kuullut, että paikallinen yöelämä on aika hurja, vaikkei sitä päästykään tällä kertaa testaamaan.

DSC_0206

DSC_0226


Pidimme siis Venetsiaa Pariisia romanttisempana kaupunkina, mutta mielipiteemme ovat täysin subjektiivisia ja perustuvat moneen eri tekijään. Olen aina pitänyt italiaa ns. rakkauden kielenä, mikä vaikutti omaan alitajuntaani myös. Olen kans aika varma, että jos olisin ollut Pariisissa täysin terve, olisin voinut saada matkastamme enemmän irti.

Komenttilootan puolella voi keskustella vapaasti samoista ja eriävistä mielipiteistä!

PS: Erillinen kuvapostaus molemmista on tulossa ensi viikolla!

EN: Venice and Paris are competing which city is more romantic. Me and Ferhat have been to both of them and this time we thought Venice was more romantic than Paris. Although of course Paris is a really beautiful city too.

PS: More pictures to come next week!

Saranda
Ota yhteyttä: tyhjaajatus@live.fi
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti